HAKSEN Yetkilileri, Engellilerin İstihdam Sorununu ve Sağlıkta Karşılaştıkları Problemleri Konuştu

HAK-SEN
HAK-SEN

BASIN AÇIKLAMASI

HAKSEN Yetkilileri, Engellilerin İstihdam Sorununu ve Sağlıkta Karşılaştıkları Problemleri Konuştu

HAKSEN Sağlık Sekreteri Dr. Hüsrev Tancer ve HAKSEN Engelliler Komitesi Başkanı Murat Göçer Genç TV’de Siyasetin Satır Arası programının konuğu oldu.

Engellilerin istihdamıyla ilgili yaşanan sorunların ele alındığı programda, sağlıkta engellilerin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu.

Göçer: “Devlet İstihdam Görevini Yapmazken, Özel Sektörde Engelli İstihdamını Sağlamak Çok Zor

HAKSEN Engelliler Komitesi Başkanı Murat Göçer, de 2006-2007 yılından bu yana devlette engelli istihdamı yapılmadığını, 600’ün üzerinde engelli vatandaşımızın istihdam için beklediğini kaydetti. Kamuda devletin engellilerle ilgili görevini yapmadığı bir çalışma ortamında, özel sektörde bunu sağlamanın daha da zor hale geldiğini dile getiren Göçer, 13-14 yıllık istihdam yapılmayan bu dönemde istihdam bekleyen engelli insanlarımızın sayısının iyice arttığını belirtti.

“Engelli İstihdamlarının Yapılmamasının Bireyler ve Aileleri Üzerinde Çok Ciddi Sonuçları Var”

Yasaların öngördüğü ‘’25’te 1’’ kuralının uygulanmadığını ifade eden Göçer, engelli bireylerin istihdam edilmemesinin ciddi sonuçları olduğunu kaydetti.
Göçer, ekonomik özgürlüğü olmayan engelli bireylerin her anlamda zorluk yaşadığını, yine engellilerin anne-babalarının da “bana bir şey olursa çocuğumun maddi durumu ne olacak” kaygısı ile yaşadığını kaydetti.

Dr.Tancer: “Kişiler ve Partiler Değişse de Plan Değişmemeli, Engelliler Konusunda Artık Net Bir Plan Olmalı”

HAKSEN Sağlık Sekreteri Dr. Hüsrev Tancer ise, ülkede çok sık siyasi makamların ve hükümetlerin değiştiğini, bunun da engelliler konusundaki planların sürekli farklılaşmasıyla sonuçlandığını ifade etti. Bir çözüm planı üzerinde hemfikir olunarak, küçük değişiklikler haricinde bu plana sadık kalınması gerektiğini ifade eden Dr. Tancer, “Kişiler ve partiler değişse de belirlenecek çözüm planı değişmemeli, engelliler konusunda artık net bir plan olmalı, her değişimde çözüm önerileri de sil baştan değişmemeli” dedi.

Dr. Tancer, tüm engelli bireylerin kendi özel engellerine göre ayrı ayrı sorunları olduğunu, bunların ayrı şekilde ele alınarak çözümler sunulması gerektiğini kaydetti. “Halk devletinin varlığını her zaman hissetmeli, güven duymalı” diyen Dr. Tancer, engelli olmanın herkesin başına gelebildiğini, her ailede bu durumla karşılaşılabildiğini belirterek, insanların çocukları ya da eşleri engelli doğduğunda kara kara düşündüğünü, oysa engelli bireylerin ve ailelerinin devletin onlara sağlayacağı güvenceyi bilerek endişelerden uzak yaşamayı hak ettiğini söyledi.

Facebook
Twitter
LinkedIn